Familiehuset

Familiehuset

 

Familiehuset ligger i en 4 værelses lejlighed i Rønshoved ved Flensborg Fjord. Via Aabenraa Kommune kan man få hjælp til at få styr på samspil i sin familie og samtidig få kigget på andre forhold som gør, at dit barn, søskende og familie kommer i trivsel i skole og hverdag.

Familien bor i lejligheden op til 3 måneder, men det er vigtigt, at fastholde en hverdag præcis som den hjemlige og på de betingelser der findes der. Man flytter ikke adresse og bliver derfor i samme skole og job, som før man modtager hjælpen i lejligheden.

 

Det man lærer i samspillet skal også fungere videre i eget hjem. Efter op til 3 måneder i lejligheden, er der derefter 3 måneders opfølgning i familiens eget hjem, hvor vi arbejder sammen med familien dagligt. I hele forløbet er barnet, familien og rådgiver med til at bestemme det, der skal arbejdes med.

Livet i familiehuset

 • Målet er at få en sund og rolig hverdag. De daglige rytmer med at stå op og få morgenmad, børn i skole og forældre på arbejde / aktivitet, bliver støttet. Familiens fritidsaktiviteter og skolegang skal fortsat foregå der, hvor familien kommer fra. Der købes ind, laves mad og puttes børn til normale tider.

  I weekenden kan der være fritidsaktiviteter, der skal følges. De kan også støttes.

  Barn, voksen og ansatte skriver hver især i en dagbog, som følger dem i forløbet. Hvis forældrene er skilt og begge indgår i forløbet, får de hver deres værelse i Familieafdelingen.

 • Det er de samme (få) pædagoger familien arbejder med under hele forløbet – også i efterfølgende forløb i hjemmet. Desuden trækkes de mennesker ind, der skal til, for at forløbet skal blive en succes. Det kan være alt fra en læge, psykolog, bedsteforældre eller måske bankrådgiver.

 • Da det er vigtigt at barn/familie, pædagoger og rådgiver er enige om fokus, afholdes et afklarende møde inden indflytning som fastlægger vejen.

 • Familien bevarer samme økonomi som i eget hjem. Adresse bibeholdes i eget hjem og der er ingen ændring i de forskellige ydelser. Hvis familien har ekstra udgifter ved kørsel eller andet i forbindelse med at bo i Familiehuset, afholdes de af Familiehuset.

 • Da det gennem hele forløbet er målet at få barnet/familien til at trives og have det godt i eget hjem, er det vigtigt at binde forløbet i Familieafdelingen sammen med det, der foregår på den hjemlige adresse. Efter forløbet følger støtten med hjem i en 3 måneders periode. Og det vil være de samme kendte personer, barnet / familien arbejder sammen med.

 • Rådgiver er jo tæt med hele vejen, også når forløbet afsluttes. Her tages stilling til, om barnet/familien er klar til at stå på egne ben eller der er brug for anden hjælp i en overgangsperiode.

 • Via Aabenraa Kommune kan man få hjælp til at få styr på samspil i sin familie og samtidig få kigget på andre forhold som gør, at dit barn, søskende og familie kommer i trivsel i skole og hverdag.

Familiehuset

 • Nicole Eskildsen
  Afdelingsleder

  tlf. 73768717
  e-mail: ne@aabenraa.dk

  Strandvej 10, 6340 Kruså