Hyblerne

 

Vi hjælper unge med at bo og passe uddannelse eller job

Hyblerne er ungdomsboliger, hvor personale støtter den unge i dagligdagen. Hyblerne består at syv enkeltværelser med bad og toilet, fællesstue, terrasse, indgang og kontor og er beliggende i Rødekro,

 

Livet på Hyblerne

 • Vi støtter unge fra 15 til 23 år i at bo selv og blive guidet ud i livet. Den unge skal være motiveret for at bo her, da stedet danner base for den unge, som har et dagligt tilbud i enten skole eller beskæftigelse.

  De unge kommer mange steder fra, og man skal opfylde Aabenraa Kommunes betingelser for anbringelse. Det vil sige, at den unge har nogle problemer, man skal have vores hjælp med.

  Problemerne kan være familiære, skolemæssige, psykiske eller andre, men er der rusmidler indblandet skal man være i behandling og indstillet på, at det ikke er en del af hverdagen.

 • Om morgenen hjælper vi de unge, så de kommer af sted til tiden med både morgenmad og madpakke.

  Der er også personale på om eftermiddagen og indtil kl. 22, hvor man skiftes til at lave aftensmad og enten hygge med andre unge, gå ud til et fritidstilbud eller passe sig selv på værelset.

  På Hyblerne tilbydes også ferieture og skiture, som vi opfordrer til at tage med til. Men som ung er man selv med til at sætte dagordenen, og er dermed også med til at planlægge både hverdag og ferier.

   

  Vi arbejder tæt sammen med forældre, netværk, skoler og fritidstilbud. Da vi er et kommunalt tilbud, arbejder vi også tæt sammen med socialrådgiveren.

  Rådgiverne holder vi møder med hver 6. uge med afsæt i en handleplan, som den unge selv har indflydelse på.

  Desuden arbejdes tæt sammen med Hus til Unge både i hverdag og ved ferietid.

  Hver ung får tilknyttet en pædagog, som er ansvarlig for at hjælpe den unge og al nødvendig hjælp trækkes ind via kontaktpædagogen.

 • For at få en plads, skal man kontakte sin socialrådgiver i Børn og Familie – Aabenraa Kommune. Herfra får man plads i Hyblerne.

 • Hyblerne er en del af Rønshoved, som er en del af Aabenraa Kommunes tilbud til udsatte unge.

Hyblerne

 • Jan Mensel Møller
  Afdelingsleder

  tlf. 21389962
  e-mail: jmoel@aabenraa.dk

  Byskoven 22, 6230 Rødekro