Rønshoved Skolehjem

Vi tilbyder døgnanbringelse
til 12 børn

Rønshoved har med udsigt til hav, strand og Okseøerne dannet rammen om en døgninstitution for børn i 100 år.
I dag tilbyder, den store gule bygning fordelt på to afdelinger, rød og grøn, et midlertidigt hjem for børn i alderen 5 til 16 år.

 

Livet på døgnophold

 • Vi prøver at skabe en struktureret hverdag for alle børn.

  Så dagen forløber med morgenvækning, morgenmad, skole, eftermiddagstilbud og/eller aktiviteter på Røns, aftensmad, aktivitet om aftenen, bad og derefter putning af børnene. Personalet sørger for, at børnene køres til deres aktiviteter. 

  I weekenden ser børnene ofte forældre, søskende, familie og venner efter en plan, vi lægger sammen med barn, forældre, pædagoger og socialrådgiver.

  På Grøn afdeling arrangerer vi ture i ferierne.

 • På døgn afdeling bor børnene.  Her er der to stuer, Grøn og Rød. Under børnenes ophold på Rønshoved Skolehjem bliver der arbejdet med børnene og familien ud fra barnets handleplan. Børnene har fast aftalt kontakt med forældre, familie og venner – både på Rønshoved og i barnets eget hjem.

  Der bliver foretaget FIT-målinger. Målet er også her at få barnet i trivsel.

 • Vi lægger vægt på at hjælpe børnene med at finde en sport eller anden fritidsinteresse, som de har lyst til at dyrke og blive optaget af.

  En hobby, sport eller interesse er vigtig af flere grunde. Der er stor glæde forbundet med at dyrke sport eller spille et instrument. Det er sjovt og udviklende.
  Samtidig er det af stor betydning for børnene, at blive en del af et fællesskab på lige fod med andre børn i en sportsforening, rideklub, spejder eller musikskole.

  Det giver selvtillid og gode oplevelser, og derfor bruger vi meget gerne eftermiddagene på at køre børnene til fodbold, musikundervisning m.m. 

   

 • Vintertur
  Hvert år tager alle døgnbørn og personale på vintertur. Vinterturen tilpasses efter børnenes behov og alder. 

  Sommerferie
  En uge i sommerferien er døgnafdelingen på sommerferie. Vi har f. eks. været i Tüdal i Tyskland, Berlin eller i sommerhus i Danmark. Turene tilpasses efter børnenes behov og alder. 

  Julefrokost
  Inden jul inviteres forældre og søskende til julefrokost på Rønshoved skolehjem.
  Her plejer at være stor tilslutning, og vi har en hyggelig aften omkring bordet. 

  Lillejul
  Lillejul er nok den ældste tradition på Rønshoved Skolehjem. Når børnene kommer hjem fra skole, tager alle i svømmehallen mens juletræerne bliver pyntet på afdelingerne. 
  Denne aften holder alle børnene juleaften sammen med de voksne, som passer dem. Det er en rigtig hyggelig aften med julemad og lys – og hvis vi er heldige, kommer julemanden forbi med pakker. Vi ønsker herefter alle hinanden en glædelig jul.

 • Vi vægter samarbejdet med forældre højt, og vi inddrager forældrene mest muligt.

  Forældre bliver også inviteret med til nogle af vores faste traditioner f.eks. Rønshoved Skolehjems fødselsdag og julefrokost.

  Vi støtter op omkring samvær, både på afdelingen og i hjemmet. 

 • Man bliver visiteret gennem Aabenraa Kommune – Børn og Familie typisk via en socialrådgiver.

 • Døgnafdelingerne på Rønshoved Skolehjem er en del af Aabenraa Kommunes tilbudsvifte inden for Børn og Familie.

Døgn afdelingerne

 • Eva Nissen
  Konstitueret Afdelingsleder Grøn og Rød afdeling

  tlf. 73768955
  e-mail: enp@aabenraa.dk

  Strandvej 10, 6340 Kruså