Børnehuset Grønningen

  Børnehuset Grønningen

   

  På Grønningen 4-6 i Rødekro finder man et af Aabenraa kommunes børnehuse, drevet af Rønshoved Skolehjem. Børnehuset Grønningen, er et af Aabenraa kommunes forebyggende tilbud, til børn der har brug for særlig støtte.

  På Grønningen er der plads til 6 børn. Børnene bliver hentet eller går fra skole eller daginstitution til Grønningen, hvor kendte voksne er sammen med dem og får guidet dem igennem dagens gøremål.

  Dagligdagen på Grønningen består af hyggeligt samvær med børn og voksne, lektielæsning, madlavning og kreative udfoldelser, inden aftensmaden spises i fællesskab. Personalet har løbende individuelle samtaler med børnene og benytter FIT (Feedback informed treatment) til at opnå viden om barnets trivsel, fra barnet selv og andre aktører der er tæt på barnet. 

  Inden børnene køres hjem til forældrene, er der mulighed for at barnet får et varmt bad, tænderne kan børstes og madpakken kan smøres til næstkommende skoledag.

  Når børnene afleveres hjemme af de voksne fra Grønningen, fortælles kort om dagens gang og vigtige beskeder udveksles. Derudover har personalet telefonisk kontakt til forældrene, om barnets trivsel og særlige fokus områder.

  Grønningen har med forældrenes samtykke en tæt kontakt til skoler, daginstitutioner, PPR og evt. andre aktører i barnet liv. Grønningen tager afsæt i barnets handleplan. Vi levere halvårlig ICS rapport og deltager hver 3. måned i barnets opfølgningsmøde, med forældre, rådgiver og andre relevante deltagere. 

  Grønningen har åbent mandag til fredag fra 14.00 til 20.00. Grønningen har lukket i uge 7, ugerne 29, 30, 31 og i uge 42, svarende til vinterferie, sommerferie og efterårsferie. Derudover er der lukket på helligdage.

  Grønningen har tæt samarbejde med søskendeafdeling Klinkbjerg. Ved sygdom i personaleflokken, ferie eller lign. slår afdelingerne sig sammen. Ligesom vi ved specielle lejligheder eller ture ud af huset, ofte er samlet afdelingerne imellem.

  Sidst opdateret 21.03.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Rønshoved Skolehjem Strandvej 10 6340 Kruså tlf: 7376 8710 Ronshoved-Skolehjem@Aabenraa.dk